Skip Navigation LinksStart  |  Aktuellt  |  2011  |  Ny franchisetagare i Västergötland

01 jun 2011

Ny franchisetagare i Västergötland

Som ny franchisetagare i Västergötland tillträder Thomas Sjögren Amcoff från 1 juni. Han efterträder Mikael Grönlund.

Thomas har tidigare arbetat både som rektor och officer, men tar nu steget över till att driva egen franchiseverksamhet under Utvägens flagga.

Tomas är 44 år, gift med Camilla och de har två små barn. De bor i Friel, fem km utanför
Lidköping. Fritiden ägnas åt familj, hus och sommarstugan i Skåne. Thomas tycker om att läsa om historia och beteendevetenskap.

– Jag har alltid varit intresserad av att starta eget, men det är inte alltid konjunktur och andra omständigheter har passat in, säger Thomas. Nu tror jag att läget är helt rätt.
Sin bakgrund till trots, har Thomas stor erfarenhet från brandoch säkerhetsarbete. I flygvapnet där han varit anställd, arbetade han med beredskap och utbildade i räddningstjänst. I skolvärlden har han haft personalansvar för 45 anställda och 24 miljoner kr i budget, med brand- och utrymningssäkerhet för skolbyggnaderna som en viktig del i arbetet. Så han vet vad som gäller.

– Det som intresserar mig mest är att få arbeta förebyggande, säger Thomas. Sedan känns det tryggt att gå in i detta, eftersom Utvägen redan har ett så genomarbetat koncept som man kan stödja sig på. Allting finns redan: tjänster som konsultstöd, utbildning, övningskoncept etc. Allt handlar nu om att ta tag i försäljningen själv.
Och det har han redan kommit igång med, samtidigt som han avvecklar sitt engagemang i skolan. Parallellt med Mikael Grönlund kommer han under maj och juni göra så många kundbesök som hinns med. Sedan kommer han att tillbringa en del tid på huvudkontoret i Uppsala för internutbildning. Så det blir en rivstart för den nye franchisetagaren i Västergötland.