Skip Navigation LinksStart  |  Referenser  |  Konsulttjänster  |  Fastighetsbolag  |  Eslövs Bostads AB

Eslövs Bostads AB

Tillgänglighet är bra för alla
Alla känner inte till att Utvägen även levererar kontrastmarkeringar i material som även fungerar utomhus.
Utvägen har sålt miljontals med prickar. Det vill säga kontrastmarkeringar i form av självhäftande prickar. Prickarna finns i offentliga lokaler över hela Sverige och har blivit ett helt nytt affärsområde för Utvägen sedan några år tillbaka.

Alla känner inte till att Utvägen även levererar kontrastmarkeringar i material som även fungerar utomhus och när det behövs markeringar på riktigt utsatta ställen finns metoder att skapa livslång beständighet genom fräsning i betong och sten. 

Detta har Eslövs Bostads AB låtit Utvägen i Eslöv (Skåne Väst) utföra i de fastigheter man äger och förvaltar. Det kommunala bostadsbolaget i Eslöv förvaltar över 2 000 bostäder och sex äldreboenden i staden. Ingmar Andersson är projektledare.

– Även om lagen kräver att vi ska tillgänglighetsanpassa alla utrymmen som är offentliga, det vill säga entréer och trappor till fastigheterna, har vi valt att även märka upp alla trapphus, även inomhus, berättar han. 

Projektet började för ett år sedan och är precis färdigt. Utvägen har utfört merparten av arbetena. Både inomhus och fräsningar i form av spår i sten- och betongtrappor utomhus på de ställen där det tekniskt har gått. 

– Vi vill gärna visa att vi är ett bostadsbolag som bryr oss om våra boende och deras gäster, säger Ingmar Andersson. 

– Tillgänglighetsanpassning med kontrastmarkering är bra för alla, inte bara de som har nedsatt synförmåga. Tänk att du ska bära en soffa i ett trapphus, tittar du ner, ser du direkt när första eller sista steget kommer tack vare prickarna, säger Ingmar.