Skip Navigation LinksStart  |  Referenser  |  Konsulttjänster  |  Övriga  |  Kiviks musteri

Kiviks musteri

Brandskydd och kunglig must
– Det är en enorm ära för oss att ha fått frågan av Hovet om att få vara med i detta sammanhang, berättar Mikael Ek, marknadschef på Kiviks Musteri.
Sedan fyra år tillbaka har Utvägen hjälpt till att skapa en säkrare arbetsplats för Kiviks Musteri, med alla deras olika byggnader och all personal. Och nu är Kivik mer aktuell än någonsin med kunglig must till prinsessbröllopet.

År 2006 kontaktade Kivik Musteri Utvägen Skåne Syd för att se över brand- och utrymningsskyddet i deras olika hus på Österlen. Hela personalen utbildades i praktisk brandsläckningsutbildning och utrymningsövningar genomfördes. Utrymningsledarna på Kivik fick också särskild utbildning.
Utvägen gick igenom alla lokaler inom Kiviks Musteri, vilket innefattar fabriker, kontor, butik, restaurang, museum och även Kronovalls Slott. Många av husen och lokalerna är gamla och var i behov av att ses över i brand- och utrymningshänseende, vilket nu är klart. Men översyn och utbildning fortsätter kontinuerligt.

Prinsessbröllopet

Nu är Kivik aktuellt i samband med prinsessbröllopet i sommar. Ett antal företag blev tidigare tillfrågade om de vill bidra med sina produkter till den officiella bröllopsserien och Kiviks Musteri är ett av dem. – Det är en enorm ära för oss att ha fått frågan av Hovet om att få vara med i detta sammanhang, berättar Mikael Ek, marknadschef på Kiviks Musteri. Kiviks Musteri bidrar med åtta äpplebaserade drycker till den officiella bröllopsserien.
Dekorerna följer den visuella profil som tagits fram till Kronprinsessparets bröllop. Huvudtemat utgörs av ett mönster som ursprungligen kommer från Drottningholms slott och för att ytterligare skapa ett enhetligt uttryck har en färgskala tagits fram som tar fasta på det svenska, det kungliga och den aktuella försommartiden.
Från och med maj månad kommer flertalet av produkterna att finnas i dagligvarubutiker i hela Sverige. Bakom den officiella bröllopsserien finns tanken att göra gott och en del av intäkten från produktförsäljningen går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse, vars syfte är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige.

Läs mer på www.kiviksmusteri.se, www.royalcourt.se