Skip Navigation LinksStart  |  Referenser  |  Utbildning  |  Industri  |  Mölnlycke

Mölnlycke

Snabb utrymning med avsökning
– Det nya systemet med avsöknings-områden i stället för närvarolistor är både enkelt, effektivt och ger snabbt tillförlitlig information.
När Mölnlycke Health Care i Göteborg genomförde en utrymningsövning tog det över 15 minuter innan avprickningen av alla som deltagit i övningen var klar.

– Det var rena katastrofen, berättar Håkan Lindbäck, på avdelningen för Real Estate inom företaget. Vi hade ett gammalt system där vi prickade av personalen efter namnlistor, men eftersom vi är över 300 anställda, samt hade både konsulter och besökare i lokalerna tog avprickningen orimligt lång tid.

På inrådan av Utvägen i Göteborg ändrade företaget utrymingssystem. Det nya innebär att man delat upp företaget i 16 olika avsökningsområden, med en ordinarie och en ställföreträdande utrymningsledare per område.

– Vid vår första övning med det nya systemet klarade vi av avsökningen på fem minuter, berättar Håkan Lindbäck.

Dessutom fick de anställda vara med om ett skarpt läge, då en brandlarms-knapp gick sönder och larmet gick.

– På sex minuter var alla ute och lokalerna avsökta. Räddningstjänsten som kom till platsen var väldigt imponerade över vår organisation, med avrapportering och utrymingsledare i gula västar.

– Det nya systemet med avsöknings-områden i stället för närvarolistor är både enkelt, effektivt och ger snabbt tillförlitlig information.